29 Aralık 2022 | 15:56

Karabük Üniversitesinin koordinatör ve Üniversitemizin ortak olduğu Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen ERASMUS+ Programı Mesleki Eğitimde İş birliği Ortaklıkları faaliyeti kapsamında 2021 yılı proje teklif çağrısı döneminde desteklenmeye hak kazanan "2021-1-TR01-KA220-VET-000028075" kodlu “Artırılmış Gerçeklik ile Geriatrik Bireylerde İlkyardım Eğitimi” adlı projenin “Sanal Gerçeklik” konulu ilk webinarı gerçekleştirildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü iş birliği ile gerçekleştirilen webinarın açılışında, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Göçmen Baykara, projenin Üniversitemizde, Avrupa Birliği tarafından desteklenen, hemşirelik alanındaki ve “Artırılmış Gerçeklik ile Geriatrik Bireylerde İlkyardım Eğitimi” konulu proje kapsamındaki ilk webinar olduğunu ifade etti. Moderatörlüğünü Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hülya Bulut ve Doç. Dr. Sevil Güler yaptığı programın başlangıcında, proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Durdane Yılmaz Güven “Artırılmış Gerçeklik ile Geriatrik Bireylerde İlkyardım Eğitimi” ERASMUS+ Projesini tanıttı.  Programın devamında, Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kasım Özacar "Sanal Gerçeklik: Teknoloji ve Uygulama Alanları” konusunda kapsamlı bilgi verdi.  Program daha sonra Aksaray Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Fatma Dilek Turan’ın “Sanal Gerçeklik: Teknolojinin Hemşirelikte Kullanımı” konulu sunumu ile konuşması ile devam etti. Konuşmacıların sanal gerçeklik alanındaki çalışmaları ve deneyimlerinin de paylaşıldığı program, soru-cevap bölümünün ardından, programa katılan konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür edilerek sona erdi.

Üniversitemizde, “Artırılmış Gerçeklik ile Geriatrik Bireylerde İlkyardım Eğitimi” Erasmus+ Projesi Kapsamında “Sanal Gerçeklik” Webinarı Gerçekleştirildi-1

Üniversitemizde, “Artırılmış Gerçeklik ile Geriatrik Bireylerde İlkyardım Eğitimi” Erasmus+ Projesi Kapsamında “Sanal Gerçeklik” Webinarı Gerçekleştirildi-2

Üniversitemizde, “Artırılmış Gerçeklik ile Geriatrik Bireylerde İlkyardım Eğitimi” Erasmus+ Projesi Kapsamında “Sanal Gerçeklik” Webinarı Gerçekleştirildi-3

Üniversitemizde, “Artırılmış Gerçeklik ile Geriatrik Bireylerde İlkyardım Eğitimi” Erasmus+ Projesi Kapsamında “Sanal Gerçeklik” Webinarı Gerçekleştirildi-4