Öğrencilerimiz İçin Mindfulness Temelli Sanat Terapisi Programı
26 Eylül 2024 | 10:22

Fakültemiz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği ABD Psikososyal Danışmanlık Komisyonu üyelerinden Öğr. Gör. Dr. Nurcan DÜZGÜN ve Dr. Öğr. Üyesi Feride ERCAN tarafından 08.05.-02.07.2024 tarihleri arasında hemşirelik öğrencilerinde eleştirel düşünme ve özgüven odaklı “Mindfulness Temelli Sanat Terapisi” programı yürütülmüştür. Haftalık her biri ortalama 90 dakika olan sekiz oturumluk programa farklı sınıflardan toplam 26 öğrenci katılmıştır. “Şimdiki anın farkındalığı, kuru üzüm etkinliği, beden taraması, nefesin farkındalığı, mindful hareket” adlı mindfulness uygulamaları ile entegre bir şekilde “resim, fotoğraf, kolaj, oyun hamuru, atık ürünlerden heykel, öykü, şiir, müzik, hareket, imajinasyon” gibi çeşitli sanat terapisi teknikleri kullanılmıştır. Program sonunda öğrencilerin eleştirel düşünebilme ve özgüven düzeylerinde artış olduğu belirlenmiştir.

midfulnes 1-1

mid 2-1