Fakültemiz Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Nurcan Çalışkan, Prof.Dr. Zehra Göçmen Baykara ve doktora öğrencisi Bil. Uzm. Nilgün Aras’tan Büyük Başarı
25 Nisan 2024 | 16:34

Fakültemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Nurcan Çalışkan ve Prof. Dr. Zehra Göçmen Baykara ve doktora öğrencisi Bil. Uzm. Nilgün Aras’ın buluşu “Taşınabilir yatak içi hasta yukarı çekme sistemi” Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Faydalı Model olarak tescillenmiştir.

Buluş, yatağa bağımlı hastanın yatak içerisinde aşağıya doğru kayması durumunda, bakımını sağlayan sağlık çalışanı/bakım veren bireylerin efor sarf etmesine gerek duyulmadan, yukarı çekilmesini sağlayan taşınabilir yatak içi hasta yukarı çekme sistemi ile ilgilidir.

Fakültemiz Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nurcan Çalışkan, Prof. Dr. Zehra Göçmen Baykara ve doktora öğrencisi Bil. Uzm. Nilgün Aras’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

-1